onsdag 7 september 2011


Gjorde en kladdkaka som jag vill dela med mig av.
Den blev supergod! som jag spritsade med grädde och en
liten jordgubbe på.


Recept Sega chokladrutor


20-25 rutor

Tid 45 minuter

Ingredienser:

200 gr smält smör och avsvalnat

4 ägg

480 gr strösocker (ca 5,5 dl)

240 gr vetemjöl (ca 4 dl)

1 dl kakao pulver

1 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver



Kläd en ugnsform (ca 20*25 cm) med bakplåtspapper, smörj pappret med lite av smöret. Vispa ägg och socker pösigt blanda sedan i smöret, blanda de torra varorna ordentligt och rör ned dem i äggblandningen.

Slå upp smeten i formen och grädda i 180 graders ugn 25-30 minuter, kontrollera med sticka kakan ska vara lite kladdig i mitten. Kyl ned och servera rumstempererad.

Det här receptet är från början ett recept på en kladdkaka men här i formen av en brownie med bakpulver i.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar