Smarta servettringsbullar
5 dl vatten
1 dl vetekross
50g jäst
1 dl kesella
50 gr rumsvarmt smör
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl
Garnering
grahamsmjöl
Gör så här
1.Koka upp vatten.Häll det över vetekrosset som mätts upp i en bunke.
Låt stå och svalna till rumstemperatur.Smula ner jästen i den ljumma krossblandningen.Rör om tills den är upplöst.Tillsätt keselle,matfett och salt
2.Blanda sist ner grahamsmjölet och vetemjölet och arbeta samman allt till en smidig blank deg.
Täck med bakduk och låt vila i 30 min.
3. stjälp upp degen och dela den i 20 bitar.Rulla utt bollarna till ca 30 cm långa längder.
Och forma till en ring.Tryck samman ändorna och klipp små snitt in i degen på ytterkantern.
Pensla varje ring med lite vatten och doppa i grahamsmjöl.
4.Lägg bullringarna på pappersklädda plåtar och lår jäsa till knappt dubbel storlek.
Ungenen på 250 grader.Grädda bullarna i mitten av ungnen i 6-7 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar