måndag 11 maj 2015

Budapest tårta


Budapest tårta är så gott! Allt som har med maräng, grädde,frukt kan aldrig bli fel! 
Och omtyckt av dom flesta. Kan tycka att dom klassiska tårtorna är godast. 

Recept
6 äggvitor
3 dl socker
50 gr marsanpulver
100gr nötter

Börja vispa äggvitorna till hårt skum. Sen tar du i lite socker i taget. Och vispar till en blank hård maräng. 
Sen blandar du dom hackade nötterna med marsanpulvret och vänder i lätt i smeten. 


Sen spritsar du ut till två tårtbottnar och gräddar 190 grader i 12-15 minuter tills dom blir gyllen bruna. 
Låt dom svalna! Sen är det bara spritsa ut grädde och lägga frukt i mellan tårtan. Jag hade mandelflarn på min tårta i stället för smällt choklad som man kan ringla över. Och sen spritsar jag bara en kant med grädde runt tårtan och dekorerar med jordgubbar. Lycka till! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar