Recept
100 g margarin
2,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 msk tomatpuré
2-2,5 dl creme fraiche med smak
salt
peppar
Smält margarin tillsammans med mjöl och mjölk, vispa tills degen släpper kastrullens kanter. Vispa i ett ägg i taget. Häll ut på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten/nedre delen av ugnen 200 grader i 20 min.
Stek köttfärsen med hackad lök och finhackad vitlök. Krydda och häll i creme fraiche och tomatpurén. Låt puttra en liten stund.
Vänd botten på ett annat bakplåtspapper och lägg tillbaka på bakplåten. Fördela köttfärsen över botten och rulla ihop som en rulltårta. Strö över riven ost och ställ in i ugnen igen, 225 grader, ytterligare 10-15 min.
Och gör två stycken med en gång! Så kan du frysa ner...
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar