lördag 12 januari 2013

Morotskaka

 




 
Blev en morotskaka till fredagsmyset med! Detta är Leilas recept. Tyckte dock att den var lite söt. Men då räcker den längre och man kan ta en lite mindre bit! Ska leta fram mitt recept till nästa gång som man bakar på långplåt.

Ingredienser

3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.

5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna

Cream Cheese Frosting

1. Vispa alla ingredienser krämigt.

2. Bred frostingen över kakan.

Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar