Till 8 st behöver du.
3 ägg
1½ dl socker
0,75 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl hallonsylt
2½ dl grädde
Garnering:
vit marsipan och svart
floursocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjölet, bakpulver och kakao i äggsmeten.
Häll smeten på en bakpappersklädd långpanna och
grädda i ugnen i ca 5 minuter på 250 grader.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Bre på hallonsylten och rulla ihop kakan till en rulltårta.
När kakan har svalnat skär du den i 3 cm bitar och ställer dem på högkant.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Bre på hallonsylten och rulla ihop kakan till en rulltårta.
När kakan har svalnat skär du den i 3 cm bitar och ställer dem på högkant.
Vipsa grädden fast, bre den över tårtbitarna och forma till spöken.
Skär marsipanen i cirklar som täcker rulltårtan.
Lägg marsipanen över bakelserna. Forma ögon av marsipanen.
Lägg marsipanen över bakelserna. Forma ögon av marsipanen.
Pudra över floursocker och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar