fredag 24 oktober 2014

Spökbakelser



Till 8 st behöver du.
3 ägg
1½ dl socker
0,75 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver    

Fyllning:
2 dl hallonsylt
2½ dl grädde

Garnering:

vit marsipan och svart
floursocker

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjölet, bakpulver och kakao i äggsmeten. 
Häll smeten på en bakpappersklädd långpanna och 
grädda i ugnen i ca 5 minuter på 250 grader. 
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. 
Bre på hallonsylten och rulla ihop kakan till en rulltårta.
När kakan har svalnat skär du den i 3 cm bitar och ställer dem på högkant. 
Vipsa grädden fast, bre den över tårtbitarna och forma till spöken.
 Skär marsipanen i cirklar som täcker rulltårtan. 
Lägg marsipanen över bakelserna.  Forma ögon av marsipanen.
Pudra över floursocker och servera.









 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar